Вступити до родини ATR

Окупанти анонсують візит до Криму депутатів Європарламенту з Франції

30 червня 2020, 14:54
875

Сьогодні окупанти у Криму чекають на візит «делегації» депутатів Європарламенту з Франції. Вони нібито приїдуть, щоб ознайомитися із перебігом незаконного голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму.

архівне фото

архівне фото

Як повідомляють кримські ЗМІ, про це заявив «голова» окупаційного «Комітету з народної дипломатії і міжнаціональних відносин» Юрій Гемпель.

«Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим з 30 червня по 2 липня. Усі вони є депутатами Європарламенту від Франції», — сказав Гемпель.

За словами окупанта, очолить «делегацію» депутат Європарламенту, член комітету у закордонних справах, президент асоціації «Франко-Російський діалог» Тьєррі Маріані.

«У рамках візиту члени «делегації» в якості експертів відвідають виборчі дільниці в Ялті і Сімферополі і оцінять процес голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації», — додав він.

Як відомо, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбувається голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

Меджліс кримськотатарського народу засудив проведення голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму. Представницький орган корінного народу Криму звернувся до міжнародних партнерів України та до представників української влади із закликом вжити заходів, аби консолідовано дати відсіч російській агресії.

Нагадаємо, що раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення даного плебісциту на окупованому півострові є незаконним. У відомстві запевнили, що організація Росією голосування у Криму та на Донбасі матиме для Москви політичні й правові наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ