Вступити до родини ATR

В Україні можуть спростити режим пропуску для пенсіонерів на адмінмежі з Кримом

10 липня 2020, 12:25
1207

В Україні можуть запровадити спрощену процедуру перетинання КПВВ на адмінмежі з Кримом та лінії розмежування на Донбасі для найбільш уразливих категорій населення, зокрема — пенсіонерів.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Як повідомляє Офіс президента, відповідних домовленостей 9 липня досягли під час відеоконференції заступник голови Офісу президента Ігор Жовква і керівник місії Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Флоранс Жіллетт.

«Було домовлено опрацювати низку рекомендацій з боку МКЧХ щодо спрощення режиму проходження КПВВ на лінії розмежування для найбільш уразливих категорій населення, передусім пенсіонерів», — йдеться в повідомленні.

Окрім того, сторони домовилися спрямувати додаткові зусилля для забезпечення доступу МКЧХ та інших гуманітарних організацій до українців, яких незаконно утримують окупанти в Криму та на Донбасі.

Зазначимо, що раніше Україна змінила порядок самоізоляції та обсервації при перетині адмінмежі з Кримом. Так, за рішенням Кабміну, припинення самоізоляції та обсервації передбачено для осіб у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який отримано після перетину КПВВ.

Нагадаємо, з 14 червня усі КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом після майже трьох місяців вимушеної перерви на карантин відновили свою роботу у повному обсязі.

Як відомо, 17 березня у зв'язку з епідемією коронавірусу Україна закрила контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом. Тоді Кабмін ухвалив рішення про те, що до Криму прикордонники пропускали виключно громадян України із кримською пропискою. З території окупованого півострову випускали громадян України, місце проживання яких зареєстровано за межами Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ