Вступити до родини ATR

Україна змінила порядок самоізоляції та обсервації при перетині адмінмежі з Кримом

29 червня 2020, 11:38
1114

За рішенням Кабміну, припинення самоізоляції та обсервації передбачено для осіб у разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який отримано після перетину КПВВ.

Як повідомляється у постанові Кабміну №522 від 25.06.2020, уряд вніс зміни до постанови, якою регулюється порядок самоізоляції та обсервації громадян, які перетинають КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом.

«Зміни передбачають припинення самоізоляції та обсервації особи у зв’язку з перетином державного кордону (яка прибула з держави або є громадянином (підданим) держави із значним поширенням COVID-19) або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетину державного кордону або зазначених пунктів», — йдеться у повідомленні.

Крім того, не підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, АРК та Севастополя та виїзду з них співробітники Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста, співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Криму і Севастополя.

Також не підлягають самоізоляції при перетині КПВВ при виїзді з окупованих територій Донбасу і Криму учасники зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань, зокрема, для вступу через освітні центри «Крим — Україна» та «Донбас — Україна» за запрошенням закладу вищої (фахової передвищої) освіти, разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.

Нагадаємо, з 14 червня усі КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом після майже трьох місяців вимушеної перерви на карантин відновили свою роботу у повному обсязі.

Як відомо, 17 березня у зв'язку з епідемією коронавірусу Україна закрила контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом. Тоді Кабмін ухвалив рішення про те, що до Криму прикордонники пропускали виключно громадян України із кримською пропискою. З території окупованого півострову випускали громадян України, місце проживання яких зареєстровано за межами Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ