Вступити до родини ATR

У Чорному морі кораблі НАТО готуються до навчань

10 липня 2020, 14:24
1517

Середземноморська військово-морська група НАТО взяла курс на північно-західну акваторію Чорного моря, де невдовзі відбудуться багатонаціональні навчання Sea Breeze.

Про це йдеться у повідомленні «Українського мілітарного порталу» із посиланням на іспанське видання ABC.

«Кораблі візьмуть участь у військово-морських маневрах. Пізніше вони відвідають українське місто Одеса», — повідомляється у виданні.

За словами капітана іспанського флоту Мануеля Агірре, який очолює середземноморську військово-морську групу НАТО, навчання «сприятимуть досягненню цілей морської стратегії НАТО шляхом військово-морської присутності у зонах відповідальності НАТО, зміцненню позицій Північноатлантичного союзу у стримуванні та обороні, готовності негайно реагувати на кризові ситуації».

Зазначається, що через 21 день, як передбачено міжнародними договорами, кораблі покинуть Чорне море.

Напередодні стало відомо, що міністр оборони України Андрій Таран та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг домовилися посилити військову присутність у повітрі і водах Чорноморського регіону.

Раніше у Збройних силах України заявили, що Росія продовжує посилювати військову присутність в окупованому Криму.

Нагадаємо, в грудні 2019 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів». Серед ключових положень резолюції — вимога до РФ вивести війська з Криму та припинити проведення військових навчань на півострові. Окрім того, в Генасамблеї зазначили, що світ не припиняє фіксувати факти посилення військової присутності на півострові і перешкоджання міжнародній навігації в Чорному і Азовському морях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ