Вступити до родини ATR

Окупанти у Севастополі розробляють план економії води

29 вересня 2020, 10:25
756

«Губернатор» окупованого Севастополя Михайло Развожаєв доручив скласти план економії води і відключити фонтани у місті з 1 жовтня.

Про це він сказав під час апаратної наради, повідомляє пресслужба окупаційного «уряду» Севастополя.

«З 1 жовтня зупиняємо фонтани, сезон вже завершився», — зазначив Развожаєв.

Він доручив своєму «заступнику» Володимиру Базарову цього тижня подати програму економії води в місті.

Також влада Севастополя стверджує, що запасів води в Чорноріченському водосховищі поки вистачає на безперебійне забезпечення городян водою, але головне джерело питної води через посушливу погоду не поповнюється.

«Повідомте про програму економії води — будемо її обговорювати в уряді або на окремій нараді, поки у нас опрацьовується варіант розв’язання питання», — додав Развожаєв.

Окрім того, він доручив скласти план першочергової заміни найбільш зношених труб водоводу.

«Треба визначити пріоритетність, щоб усунути найбільші втрати води. Гроші на це вже цього року будуть виділені, а не наступного, як планувалося», — підсумував окупаційний «губернатор».

За даними ATR.ua, раніше у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Також відомо, що слідом за центральним Кримом без води залишилася і північна частина півострова. Зокрема, «влада» заявила, що пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень Криму. Так, з 23 вересня окупанти запровадять обмеження подачі води в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ