Вступити до родини ATR

Окупанти у Криму обмежили подачу питної води

24 серпня 2020, 09:15
727

У Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму обмежили подачу питної води.

ФОТО: 24tv.ua

ФОТО: 24tv.ua

Про це з посиланням на місцеву «владу» у Криму повідомляють росЗМІ.

«Перший етап обмежень водопостачання починають з опівночі понеділка (24 серпня — ред.) у Криму. Графіки подачі води вводяться у Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів у зв’язку з обмілінням трьох постачаючих водосховищ: Аянського, Партизанського і Сімферопольського — їхнє наповнення становить від 19 до 51%», — йдеться у повідомленні.

За словами «глави» окупаційної «адміністрації» Сімферополя Олени Проценко, передбачається перехід на графік подачі питної води в ранкові та вечірні години.

«Перший етап: у ніч з 23 на 24 серпня добовий відбір води знизиться до 140 тис. куб. м. Гаряче водопостачання буде припинено. Другий етап: з 31 серпня по 7 вересня відбір води зменшиться до 120 тис. куб. м на добу. Буде введена подача води за графіком. Третій етап настане 7 вересня. Подача води знизиться до 100 тис. куб. м на добу і буде здійснюватися по годинах — вранці і ввечері», — повідомила «чиновниця».

Зазначається, що кримчанам мають організувати підвезення води автоцистернами у житлові райони.

Водночас окупанти повідомляють, що обмеження водопостачання у Сімферополі і ряді населених пунктів Сімферопольського і Бахчисарайського районів можуть тривати до весни 2021 року, якщо не буде продуктивних опадів восени і взимку.

Раніше повідомлялося, що російські військовослужбовці, які прибули в окупований Крим спеціально задля об’єднання двох водосховищ, почали прокладати трубопровод між Тайганським та Сімферопольським водосховищами.

За даними ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Зазначимо, що Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ