Вступити до родини ATR

У Криму ще більше районів залишилися без води

22 вересня 2020, 12:36
759

Слідом за центральним Кримом без води залишилася північна частина півострова. Окупанти повідомляють, що пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень.

Про це на нараді з окупаційним «головою» Криму Сергієм Аксьоновим заявив «генеральний директор» окупаційного підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов, пишуть російські ЗМІ.

«На ранок 21 вересня 29 населених пунктів переведені на режимне водопостачання або на підвезення води у зв'язку з тим, що дебет в свердловинах, скажімо так, зник», —повідомив Баженов.

Крім того, «влада» починає вводити обмеження по подачі води і на південному узбережжі півострова. Як відомо, наразі за обмеженим графіком подачі води живуть Сімферополь, Сімферопольський і Бахчисарайський райони. А з 23 вересня, кажуть «чиновники», обмеження запровадять також в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

За даними ATR.ua, раніше у Сімферопольському і Бахчисарайському районах анексованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Зокрема, що з 7 вересня кримська влада» запровадила третій і найжорсткіший етап обмежень подачі питної води. Окрім того, стало відомо, що до системи водопостачання кримської столиці потрапив вміст вигрібних ям.

Нагадаємо, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ