Join the family ATR

Оновлені дані ЦВК Білорусі: Лукашенко перемагає з понад 80%

10 August 2020, 16:58
671

Центральна виборча комісія Білорусі оновила попередні дані про результати голосування на виборах президента. За даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко лідирує зі значним відривом.

ФОТО: Рress.lv

ФОТО: Рress.lv

Про це повідомляють місцеві ЗМІ із посиланням на останні дані Центрвиборчкому.

«ЦВК оновила попередні дані про результати голосування на виборах президента:

Олександр Лукашенко — 80,08%

Світлана Тихановська — 10,09%

Анна Канопацька — 1,68%

Андрій Дмитрієв — 1,21%

Сергій Черечень — 1,15%

Проти всіх — 4,6%», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що вранці ЦВК Білорусі заявляла, що за Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську — 9,90%, 6,02% білорусів проголосували проти всіх. У штабі Тихановської заявили про невизнання попередніх підсумків та готовність оскаржити результати президентських виборів.

Як повідомляв ATR.ua, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Напередодні національний екзит-пол повідомив, що чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає на виборах 79,7% голосів виборців. Прихильники опозиційної кандидатки Світлани Тихановської у відповідь на офіційні результати вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До їхнього розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. Станом на ранок 10 серпня білоруський правозахисний центр «Вясна» повідомляє про одного загиблого та щонайменше 213 затриманих під час акцій протесту 9 серпня.

Зазначимо, що президенти РФ, Китаю та Казахстану вже привітали Олександра Лукашенка з перемогою на президентських виборах. Водночас у Раді ЄС засудили насильство стосовно протестувальників у Білорусі, закликавши дотримуватися прав людини.

Окрім того, повідомлялося, що раніше з'явилася реакція президента України, очільника Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова та окремих українських нардепів на події у Білорусі, пов'язаних із масовими протестами та затриманнями учасників акцій.