Вступити до родини ATR

У Криму знову дозволили урочисту реєстрацію шлюбів

4 червня 2020, 16:15
1021

Органи реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) в окупованому Криму відновили проведення урочистої реєстрації шлюбів, але з певними обмеженнями. Раніше «влада» окупованого Криму заборонила проводити відповідні заходи через поширення коронавірусу на півострові.

Про це повідомляють в окупаційному «Мін'юсті» Криму, передають тамтешні ЗМІ.

«У Криму відновлюється урочиста реєстрація шлюбів. Згідно з відповідним наказом відомства, діють обмеження щодо кількості присутніх на заході — до 10 осіб, включно зі співробітниками відділу РАЦС », — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що з кінця березня 2020 року через загрозу поширення нової коронавирусной інфекції відділи РАЦС Криму працювали у штатному режимі з надання виключно першочергових державних послуг (реєстрації народження і смерті). Реєстрація шлюбів відбувалася без урочистих церемоній і в присутності тільки наречених.

За останніми даними «влади» півострова, загальна кількість хворих в окупованому Криму досягла 576 осіб (405 — у Криму, 171 — у Севастополі). Також сьогодні стало відомо, що на півострові помер ще один пацієнт з COVID-19. Загалом, за даними окупантів, там померли вже 15 пацієнтів, хворих на коронавірус.

Як відомо, нині у Криму діє «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19. Попри зростання кількості хворих «влада» поступово пом'якшує обмежувальні заходи. Так, з 1 червня на півострові відновили роботу літні майданчики кафе і ресторанів. Закритими поки залишаються спортзали, лазні, спа-центри та інші місця масового перебування громадян. Більш того, з 15 червня починається поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ