Вступити до родини ATR

Порошенко про підозру: «Я діяв у відповідності до Конституції»

10 червня 2020, 16:50
1130

Колишній президент України Петро Порошенко, коментуючи справу щодо призначення ним заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка у 2018 році, заявив, що він діяв згідно із Конституцією України.

Про це Порошенко заявив журналістам під будівлею ДБР, передає УНІАН.

«Я діяв у повній відповідності до Конституції України», — сказав політик.

Петро Порошенко додав, що «пред’являти підозру чинному народному депутату має виключно генеральний прокурор». Тому вважає намагання вручити сьогодні йому підозру «незаконними діями».

«Якщо є будь-які підстави для підозри, не позбавляйте нас конституційних прав захисту. Захисту не Порошенка, а захисту верховенства права і демократії в Україні. Не повертайте Україну до часів Януковича», — звернувся екс-президент до генпрокурора Ірини Венедіктової.

Раніше повідомлялося, що 10 червня п’ятий президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Слідчі ДБР повідомили про підозру Порошенку, але його адвокат спростував вручення підозри.

В Офісі генерального прокурора заявили, що колишньому президенту України повідомили про підозру у виданні «явно злочинного наказу». За даними слідства, Порошенко підозрюється у тому, що, будучи президентом України, у 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу — голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 ККУ).

Зазначимо, що Сергій Семочко обіймав посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки з 31 липня 2018 року по 12 квітня 2019 року. За даними журналістського розслідування, Семочко володіє нерухомістю вартістю понад 200 млн грн, а у членів його родини — російське громадянство та бізнес в окупованому Криму. Окрім того, згідно з даними розслідування, під час роботи Семочка у контррозвідці від фармацевтичних компаній вимагали хабарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ