Вступити до родини ATR

Аксьонов закликав Зеленського забути про Крим

1 липня 2020, 13:42
1578

Окупаційний «очільник» Криму Сергій Аксьонов закликав президента України Володимира Зеленського забути про Кримський півострів.

Про це Аксьонов написав у соцмережах, нагадавши українському президентові про участь Зеленського у програмі «Кварталу 95», де «голос із неба» наказав йому, ще до призначення на пост голови держави, забути про Крим.

«Адже попереджав «голос із неба» Володимира Зеленського ще задовго до президентства, щоб забув про наш півострів. А тепер заборона відчуження російських територій ще й гарантована поправкою до Конституції РФ, за яку сьогодні голосують кримчани», — заявив окупант.

Як повідомляв ATR.ua, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбувається голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

Меджліс кримськотатарського народу засудив проведення голосування за зміни у Конституцію РФ в окупованому Криму. Представницький орган корінного народу Криму звернувся до міжнародних партнерів України та до представників української влади із закликом вжити заходів, аби консолідовано дати відсіч російській агресії.

Постійне представництво президента України в АРК заявило про те, що це голосування у Криму є неправомірним з точки зору міжнародного права. У відомстві заявили, що Росія продовжує прикривати власні злочини різноманітними «референдумами», перекладаючи відповідальність за це на «народ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ