Вступити до родини ATR

В ЄС заявили, що не визнають голосування щодо змін до Конституції РФ у Криму

2 липня 2020, 13:55
1116

Європейський Cоюз не визнає проведення Росією на території окупованого Криму незаконного голосування про внесення поправок до Конституції РФ.

Про це заявив представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Петер Стано, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«ЄС не визнає незаконну анексію Кримського півострова Росією, що є порушенням міжнародного права. Тому ЄС не визнає проведення голосування Росією на території півострова, який є частиною України», — заявив він.

Представник ЄС також додав, що «аналогічним чином власники російських паспортів, виданих в районах, які зараз не перебувають під контролем українського уряду, всупереч Мінським угодам, не повинні брати участь у виборах, організованих Російською Федерацією».

«Європейський Союз залишається незмінним у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України», — наголосив дипломат.

Як повідомляв ATR.ua, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбулося голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року. Зазначимо, що окупанти у Криму сьогодні офіціально відзвітували про те, що нібито понад 90% кримчан, які взяли участь в голосуванні, підтримали поправки до Конституції Росії.

Нагадаємо, що 30 червня на запрошення окупантів до Криму прибула «делегація» французьких та німецьких євродепутатів для спостереження за незаконним голосуванням щодо змін у Конституцію РФ у Криму. У Європейському парламенті, зі свого боку, заявили, що не уповноважували жодного свого представника ані спостерігати, ані коментувати це незаконне голосування. Міністерство закордонних справ України напередодні висловило протест з приводу візиту цієї «делегації» в окупований Крим. Київ закликав міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію, в тому числі ввести персональні санкції проти організаторів даного плебісциту у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ