Вступити до родини ATR

Відновлення постачання води до Криму можливе тільки після деокупації — РНБО

6 липня 2020, 12:29
778

Питання відновлення постачання води до окупованого Криму на порядку денному в РНБО не стоїть.

Фото: УП

Фото: УП

Про це секретар Ради національної безпеки України Олексій Данилов заявив в інтерв’ю «Українській правді». Зокрема, він наголосив, що відновлення водопостачання можливо тільки після відновлення України в межах міжнародно визнаних кордонів.

«На засіданні Ради нацбезпеки таке питання не підіймалося. У нас в Раді нацбезпеки працює окрема група, яка займається стратегією деокупації Криму. Але треба розуміти, що це не таке просте питання, яке можна вирішувати, знаєте, так — раз, і воно вирішено. Це дуже складне питання, і ця група працює з Олексієм Резніковим, у нього є так само група. І ми періодично обмінюємося інформацією. У той же час в історії було багато прикладів, коли та чи інша країна, як загарбник, забирала чуже, але потім повертала», — сказав Данилов.

Як повідомляв ATR.ua, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Раніше очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії. Таким чином він спробує підняти свій рейтинг, який останнім часом стрімко падає.

Зазначимо, що у Зеленського неодноразово заявляли про те, що питання подачі води в окупований Крим не можна розглядати до деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ