Вступити до родини ATR

Кримських татар у Криму намагаються видати за терористів — Джеппар

7 липня 2020, 10:30
1248

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппар заявила, що російські силовики в окупованому Криму намагаються видати кримських татар за терористів.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це вона написала у своєму Facebook.

«Так виглядають обшуки в Криму. Сьогодні з 4 години ранку в чотирьох районах півострова окупант проводить обшуки в сім’ях кримських татар. Шестеро затримані. Скоріш за все, на всіх чекає славнозвісна ст. 205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації» — ред.). Зараз вони утримуються у відділені ФСБ в Сімферополі. Вже 67 кримських татар затримані за ст. 205.5 КК РФ із новими затриманими. Їх всіх намагаються видати за терористів», — наголосила дипломат.

Як повідомляв ATR.ua, вранці 7 липня окупанти у Криму влаштували чергову облаву на кримських татар. Силовики провели обшуки за сімома адресами у будинках кримських татар та етнічних російських мусульман у Красногвардійському, Сімферопольському, Бахчисарайському районах та у місті Алушта. Наразі відомо, що шістьох осіб після «слідчих дій» забрали до «управління» ФСБ у Сімферополі. Так, затримали: Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Сейрана Хайретдінова, Олександра Сізікова та Вадима Бектемірова. Усім затриманим окупанти закидають «організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації».

Згодом жінка Вадима Бектемірова розповіла, що окупаційні силовики під час обшуку в їхньому будинку підкинули до дитячих іграшок книгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ