Вступити до родини ATR

У РНБО розказали, коли відновиться постачання води в Крим

10 липня 2020, 08:43
1108

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна має відновити постачання води до окупованого Криму лише після того, як півострів повернеться під контроль України.

Відповідну думку Данілов висловив в ефірі «1+1».

«До того часу поки Крим не є український, я вважаю, подавати туди воду для окупантів для того, щоб вони там розвивали свої Збройні сили, у нас нема ніякого морального права. Населення Криму сьогодні питною водою забезпечено на 100%. <...> Те, що там немає води для промисловості, це вже інше питання. Позиція доволі проста — коли там буде українська промисловість, коли там буде Україна, там обов'язково буде українська вода», — заявив секретар РНБО.

Як повідомляв ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Зазначимо, що Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ