Вступити до родини ATR

Окупанти у Криму залишили у силі рішення «суду» про оголошення Едема Бекірова у розшук

13 липня 2020, 14:27
954

У понеділок, 13 липня, «Верховний суд» Криму відхилив апеляцію захисту на постанову «Центрального райсуду» Сімферополя щодо оголошення у розшук кримськотатарського екс-політв'язня Едема Бекірова.

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, передає «Кримська солідарність».

«Захист вважає, що оголошення у розшук Едема Бекірова є незаконним, бо при ухваленні цього рішення він нібито не з'явився за викликом суду. Захист представив чисельні медичні документи про те, що Едем Бекіров, який є інвалідом першої групи, продовжує лікування, зокрема й стаціонарне, у госпіталях і клініках України», — розповів Ладін.

Так, «Верховний суд» Криму у понеділок відхилив апеляцію захисту на постанову щодо оголошення у розшук кримськотатарського екс-політв'язня. Захист має намір оскаржити це рішення.

Як відомо, 22 травня «Центральний районний суд» Сімферополя ухвалив рішення щодо оголошення у розшук кримського татарина, екс-політв'язня Едема Бекірова. 

Нагадаємо, Бекіров був затриманий на адмінкордоні з Кримом 12 грудня 2018 року. Пізніше ФСБ звинуватила кримського татарина у нібито організації на території півострова «схованки з боєприпасами», а також звинуватила його у зв'язку з діяльністю громадського формування «Аскер».

Едем Бекіров — інвалід I групи. У чоловіка ампутована одна нога, також лікарі діагностували у Бекирова цукровий діабет. Він потребує цілодобової медичної допомоги. Попри це його незаконно утримували у кримському СІЗО майже 9 місяців.

Як відомо, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. До України в рамках звільнення повернулися 35 українців — 24 військовополонених моряка і 11 політв'язнів. Із 35 українців був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров. У жовтні 2019 року «Центральний районний суд» Сімферополя в окупованому Криму призупинив розгляд «справи» проти кримського татарина Едема Бекірова. У травні 2020 року у Криму відновили «справу» щодо колишнього політв'язня Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ