Вступити до родини ATR

Окупанти почали прокладати трубопровід між двома водосховищами у Криму

13 липня 2020, 16:37
1117

Російські військовослужбовці, які прибули в окупований Крим спеціально задля об’єднання двох водосховищ, проклали понад 50 кілометрів трубопроводу між Тайганським та Сімферопольським водосховищами.

ФОТО: Міноборони РФ

ФОТО: Міноборони РФ

Про це повідомляє прес-служба Міноборони РФ.

«Підрозділи матеріально-технічного забезпечення Південного і Західного військових округів проклали понад 50 кілометрів трубопроводу, який з'єднає Тайганське і Сімферопольське водосховища у Криму. Прокладання трубопроводу триває. Для подачі води по ньому використовуватимуться пересувні насосні станції, обладнані перекачувальними насосними установками», — йдеться у повідомленні.

Також відомо, що загалом необхідно прокласти понад 60 кілометрів труб. До виконання завдання окупанти залучили понад 300 російських військовослужбовців і понад 140 одиниць різної техніки.

Зазначимо, що перші підрозділи і військовий ешелон зі спеціальною технікою, обладнанням і матеріалами прибули до Сімферополя 11 липня.

Як повідомляв ATR.ua, раніше у Києві запевнили, що питання відновлення постачання Україною води через Північно-Кримський канал в окупований Крим не стоїть на порядку денному. Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії.

Зазначимо, що Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ