Вступити до родини ATR

«Справа» Чубарова: «суд» у Криму 17 липня проведе попереднє засідання

15 липня 2020, 11:37
759

«Верховний суд» окупованого Криму на 17 липня призначив попереднє засідання у «справі» проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, якому окупанти закидають «організацію масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це повідомив Рефат Чубаров у Facebook.

«Російські окупанти мене не сповістили ані про дату, ані про місце проведення запланованого ними наді мною судилища. При цьому нагадаю, що раніше, ще на рівні слідства (привіт окупанту-слідчому-манкурту  Магомедову Магомеду) адвокату Миколі Полозову було відмовлено вступити в статус мого захисника. Штучні перешкоди, створювані адвокату Полозову, свідчать про те, що російська окупаційна влада сфабрикувала чергову справу, яка, згідно із їхнім задумом, має сприяти залякуванню кримських татар в умовах окупованого Криму», — наголосив голова Меджлісу.

Він додав, що «суд» відбудеться під головуванням «судді» Віктора Васил’єва, який раніше працював у військових судах в Росії.

«Класичний російський каратель, кар'єра якого, сподіваємося, закінчиться на лаві підсудних Міжнародного трибуналу», — підсумував Чубаров.

Нагадаємо, що наприкінці червня «Верховний суд» окупованого Криму розпочав розгляд «кримінальної справи» проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова по суті. Через самовідвід «судді» Погребняка засідання тоді перенесли на невизначений термін.

Адвокат Микола Полозов раніше повідомляв, що окупанти у Криму продовжують затягувати процес щодо недопуску його до захисту у «справі» проти Рефата Чубарова.

Як відомо, окупанти у Криму раніше порушили чергову «кримінальну справу» проти очільника Меджлісу кримськотатарського народу. Його звинувачують нібито в «організації масових заворушень» під час мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року. У травні 2015 року «управління» ФСБ по Криму порушило першу «кримінальну справу» проти Рефата Чубарова. Тоді його звинуватили у нібито «закликах до порушення територіальної цілісності Росії». Пізніше проти очільника Меджлісу сфабрикували ще кілька «кримінальних справ». Зокрема, окупанти закидають йому причетність до продовольчої та енергетичної блокад півострова.

Зазначимо, що прокуратура Автономної Республіки Крим, зі свого боку, відкрила кримінальне провадження через порушення окупантами «справ» проти Рефата Чубарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ