Вступити до родини ATR

У Чорному морі стартували навчання Sea Breeze

20 липня 2020, 15:35
1116

В Україні 20 липня стартували українсько-американські військові навчання Sea Breeze-2020.

ФОТО: АрміяInform

ФОТО: АрміяInform

Про це йдеться у повідомленні інформагентства АрміяInform.

«Цьогорічні українсько-американські навчання Sea Breeze розгортатимуться в акваторії Чорного моря без контакту особового складу. Передбачається, що в процесі навчань у морі кораблі країн-учасниць здійснюватимуть спільні тактичні маневрування, тренуватимуться з організації зв’язку, протимінних дій, передачі вантажів на ходу. Екіпажі кораблів та катерів відпрацюють питання взаємодії з тактичною та морською авіацією, проведуть низку навчань з протиповітряної, протикорабельної і протикатерної оборони на переході морем, відпрацюють завдання операцій з морського перехоплення та огляду судна-порушника. Крім того, виконають завдання з посилення охорони і оборони важливих об’єктів морської інфраструктури», — зазначається в повідомленні.

За словами командувача Військово-морських сил України контрадмірала Олексія Неїжпапи, основне призначення Sea Breeze — це підтримання стабільності й безпеки у Чорноморському регіоні. Тому головним завданням для морського компонента навчань є відпрацювання операцій за стандартами Альянсу, що направлені на забезпечення миру та безпеки у кризовому регіоні.

{gallery_1}

Цьогоріч через пандемію навчання Sea Breeze відбуваються виключно у морській фазі із залученням авіації. У Sea Breeze-2020 беруть участь 2 тис. військових з дев’яти країн (України, США, Болгарії, Грузії, Норвегії, Франції, Румунії, Іспанії та Туреччини), а також 27 кораблів і 19 літаків.

Як повідомлялося, минулого тижня дві військово-морські групи НАТО увійшли в Чорне море для участі у цих навчаннях.

Раніше міністр оборони України Андрій Таран та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг домовилися посилити військову присутність у повітрі і водах Чорноморського регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ