Вступити до родини ATR

США висловили занепокоєння щодо порушень прав людини у Криму

24 липня 2020, 15:11
1665

Виконувач обов'язків заступника глави місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон вкотре заявив про підтримку територіальної цілісності України, а також висловив занепокоєння щодо порушень прав людини в окупованому Криму.

ФОТО: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

ФОТО: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці посольства США в Україні.

Зазначається, що виконувач обов'язків заступника глави місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон 24 липня зустрівся з постійним представником президента України в АР Крим Антоном Кориневичем та його заступницями.

«Джозеф Пеннінгтон підкреслив тверду позицію США, що Крим — це Україна, і висловив глибоке занепокоєння щодо  порушень прав людини з боку Росії в Криму та на Донбасі, що відбуваються постійно», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що напочатку липня виконуюча обов’язки політичного радника місії США при ОБСЄ Лейн Дарнелл Баль під час свого виступу на заході Постійної Ради ОБСЄ у Відні заявила про триваючі репресії Росії проти кримських татар та українців в окупованому Криму.

Як повідомляв ATR.ua, раніше Постійне представництво президента України в АРК нарахувало 94 політично мотивовані «кримінальні справи» в окупованому Криму, у 72-х з яких фігурують кримські татари.

Військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ