Вступити до родини ATR

Кримчан закликають долучитися до пошуків 3-річного Муси Сулейманова

25 липня 2020, 00:33
2155

Понад шести годин триває пошук 3-річного Муси Сулейманова — сина кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова. Мешканців Криму закликають долучитися до пошуків дитини, за можливості — привезти гарячий чай та каву, ліхтарі.

ФОТО: Антон Наумлюк

ФОТО: Антон Наумлюк

Про це повідомляють активісти з місця пошуків.

«00:10. З моменту зникнення дитини на місці пошуків Муси зібралися близько 700 осіб. Люди розійшлися у радіусі 5 км від селища, проте жодних результатів, на жаль, немає. У кого є можливість допомогти і привезти термоси з гарячим чаєм або кавою, а також додаткові засоби освітлення і батарейки, просимо приїхати за адресою: Сімферопольський район, селище Строганівка, ул.Азатлик, 8», — йдеться у повідомленні активістів «Кримської солідарності».

«На годиннику 00:00. 3-річного хлопчика Мусу Сулейманова продовжують шукати. Хто може допомогти у пошуку малюка, приєднуйтесь до міні пошукових груп у Строгонівці Сімферопольського району. Якщо є можливість, беріть ліхтарі, пальчикові батареї, теплий одяг і питну воду. Контактний телефон +7 (978) 791–27–05», — написала дружина політв’язня Сейрана Салієва Муміне Салієва.

За останніми даними ATR.ua, на місце зникнення 3-річного хлопчика мали приїхати водолази. Кінологи, які вже кілька годин працюють на місці зникнення дитини, повідомили, що собаки взяли слід хлопчика, і він веде до ставку у селі Строганівка.

Також відомо, що «управління» Слідчого комітету Росії по Криму відкрило кримінальну справу за фактом зникнення 3-річного Муси Сулейманова.

«Сьогодні близько 4 години дня хлопчик, який проживає з сім'єю у селі Строганівка, зі старшою сестрою вийшов на прогулянку. У якийсь момент дівчинка втратила його з поля зору», — йдеться в повідомленні.

Відомо також, що на місці зникнення працють співробітники «поліції» та представники «МНС» Криму. Окрім того, приїхали волонтери організації «Ліза Алерт», які займаються пошуком зниклих без вести людей.

Повідомлялося, що 3-річний син кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муса Сулейманов грався у пісочниці біля будинку на вулці Азатлик, 8. Востаннє хлопчика бачили близько шостої вечора. Мати Муси Сулейманова каже, що ненадовго зайшла до будинку, а коли повернулася на вулицю, то дитина вже зникла.

Зазначимо, що Руслан Сулейманов — це кримськотатарський політв’язень, фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Його затримали унаслідок облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року. Окупанти закидають йому причетність до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Нещодавно у Руслана Сулейманова у СІЗО виявили ваду серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ