Вступити до родини ATR

Окупанти продовжили «режим підвищеної готовності» у Севастополі до 30 серпня

29 липня 2020, 14:59
1423

«Влада» окупованого Севастополя продовжила так званий «режим підвищеної готовності» до 30 серпня.

Про це заявив т.в.о. «губернатора» Севастополя Михайло Развожаєв, пишуть місцеві ЗМІ.

Так званий «режим підвищеної готовності» означає заборону на відвідування лісів і парків, заборону роботи гуртків і секцій в установах соцобслуговування для літніх людей і дітей, а також заборону на виїзд організованих груп дітей за межі Криму для участі у спортивних і масових заходах, олімпіадах.

Також у місті продовжили дію обов'язкової ізоляції (14 днів) у обсерваторах людей з близького контакту із хворими на COVID-19. Те саме чекає і на людей, які повернулися з-за кордону міжнародними рейсами. Однак ті, хто прибуває з-за кордону самостійно, мають протягом 3 днів заявити про себе, пройти тест на COVID-19 і надати довідку. За цим стежать медики і «МВС».

Також заборонено місцевим готелям розміщувати організовані групи дітей. Винятки — діти з Криму і Арктичної зони Росії. У всіх інших гостей готелям рекомендується вимагати довідку на наявність COVID-19, зроблену за три дні до в'їзду.

Нагадаємо, що в окупованому Севастополі за останню добу померли два пацієнти з підтвердженим COVID-19. Станом на 29 липня загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 1505 осіб (1163 — у Криму, 342 — у Севастополі). Відомо, що 43 пацієнти з COVID-19 на півострові померли (35 — у Криму, 8 — у Севастополі).

На офіційному ресурсі російського штабу щодо поширення COVID-19 «Стопкоронавирус.рф» станом на 28 липня повідомляється про 1139 інфікованих в окупованому Криму і про 342 — у Севастополі. Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, починаючи з 15 липня, окупанти у Криму скасували обов'язкову обсервацію для громадян, які в'їжджають на півострів з території материкової України. З 15 червня там також скасували режим самоізоляції для усіх мешканців. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ