Вступити до родини ATR

Родини полонених в ОРДЛО звернулися до Кравчука з проханням включити Людмилу Денісову у ТКГ

31 липня 2020, 14:56
1773

Родини полонених українців в ОРДЛО звернулися до новопризначеного очільника української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука з проханням включити уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову до складу делегації.

ФОТО: gov.ua

ФОТО: gov.ua

Про це йдеться у зверненні родичів полонених на сторінці організації «Повернення додому» у Facebook.

«Досвід Денісової у веденні переговорів щодо звільнення  незаконно утримуваних громадян України, які перебували у Російській Федерації, може допомогти у звільненні громадян України, які незаконно утримуються в місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.  <...> Також обмін, це гуманітарний процес, в якому має брати участь омбудсмен. Ми вважаємо, що Людмила Денiсова має брати участь у переговорному процесі», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що раніше рідні полонених українців в ОРДЛО зверталися з відповідним проханням до президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення першого президента України Леоніда Кравчука очільником української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ).

Раніше стало відомо, що другий президент України, представник країни у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма припиняє роботу у Тристоронній контактній групі. За даними ЗМІ, це сталося через похилий вік политика. Як відомо, цьогоріч Кучмі виповниться 82.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ