Вступити до родини ATR

Сьогодні — день народження політв’язня Ескендера Сулейманова

3 серпня 2020, 15:31
822

3 серпня фігуранту «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Ескендеру Сулейманову виповнюється 47 років.

Фото: RFE/RL

Фото: RFE/RL

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Останнім часом літні Зера тата і Сервер ага пройшли через багато потрясінь. Арешт двох синів і недавня втрата онука. Сьогодні старшому з братів, нині політв'язню Ескендеру Сулейманову виповнюється 47 років. Він був заарештований 10 червня 2019 року — через всього 2,5 місяці після арешту свого молодшого брата Руслана. Батькам, які не встигли прийти до тями після арешту одного сина, довелося повторно пережити арешт вже другого сина. Зараз їм як ніколи потрібна підтримка», — наголошують активісти.

Нагадаємо, що Ескендер Сулейманов — рідний брат іншого політв'язня, фігуранта «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Руслана Сулейманова, у якого нещодавно у Криму трагічно загинув 3-річний син. Ескендер Сулейманов був затриманий торік у червні внаслідок чергових масових обшуків у будинках кримських татар. Чоловіка заарештували за два з половиною місяці після арешту його молодшого брата Руслана Сулейманова.

24 липня у Криму повідомили про зникнення 3-річного сина кримськотатарського політв’язня Руслана Сулейманова Муси Сулейманова. Пошуки дитини тривали майже дві доби, до них долучилися тисячі небайдужих мешканців Криму, «правоохоронці» та волонтери. 26 липня об 11 годині стало відомо, що тіло 3-річного Муси Сулейманова було знайдено у каналізаційній ямі біля будинку, де жила дитина. 27 липня у Криму відбувся дженазе (похорон).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ