Вступити до родини ATR

Перетин КПВВ з Кримом: у Зеленського поширили нові контакти для консультацій

12 серпня 2020, 15:55
1354

Постійне представництво президента України в АР Крим поширило нові контакти для консультацій щодо перетину КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Відповідна публікація з’явилася у офіційному Facebook представництва.

«Оновлено контакти для консультацій по перетину КПВВ з/на тимчасово окуповану територію Кримського півострова. <...> У разі виникнення додаткових питань, можна звертатися:

1. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій:

— у робочі дні з 8:00 до 17:00 за телефоном +380445369241;

— цілодобово на короткий номер 1545 або +380442841915;

— на електронну пошту [email protected].

2. Кримська правозахисна група / Crimean Human Rights Group: Viber, WhatsApp: +38 067 224 01 73.

3. «Крим_ SOS»: Viber - (095) 277 53 55, Skype: krymsos_legal.

4. ГО «Десяте Квітня»: Viber, WhatsApp: 098 307 08 69.

5. Громадська приймальня УГСПЛ з питань Криму. Телефон: (050) 1402565, електронна пошта: [email protected].

6. Служба звернень представництва:

— за телефоном: +380992235040 у месенджерах для кримчан (Viber, WhatsApp, Telegram);

— за адресою для звернень громадян: м. Херсон, проспект Ушакова, 42;

— за телефоном безкоштовної «гарячої лінії»: 0 800 502 192;

— за допомогою мережі Skype: ark predstavnictvo;

— за електронною адресою: [email protected]», — повідомили у відомстві.

Окрім того, у Постійному представництві президента України в АРК нагадали, що дозвіл на прохід через КПВВ від голови Державної прикордонної служби України та погодження Мінреінтеграції не потрібні для громадян України та членів їх сімей у разі якщо:

— місце проживання яких зареєстровано на підконтрольній уряду України території при виїзді з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополя;

— місце проживання яких зареєстровано в АР Крим або м. Севастополі при в’їзді на тимчасово окуповану територію АР Крим і м. Севастополя;

— перетин здійснюється з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Раніше у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (МінТОТ) повідомили, що перетин КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом тимчасово можливий лише за наявності гуманітарних підстав.

Нагадаємо, що з 9 серпня Україна закрила контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду 8 серпня. Згідно з ухвалою уряду, КПВВ будуть закриті до 30 серпня. В Кабміні заявили, що це рішення спрямоване на запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Як повідомляв ATR.ua, у Меджлісі кримськотатарського народу заявили, що ухвала Кабміну щодо закриття КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом порушує права українців, викликає обурення у мешканців півострова і дискредитує уряд України. Так, у Меджлісі закликали керівництво країни поновити практику проведення консультацій з представницьким органом кримськотатарського народу.

12 серпня на засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено рішення про внесення змін до Постанови про припинення роботи КПВВ на адмінмежі з Кримом до 30 серпня. Згідно із змінами, кримські абітурієнти та студенти можуть перетинати пункти пропуску в обох напрямках за гуманітарними підставами без обов’язкової самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ