Вступити до родини ATR

COVID-19 у Севастополі: за добу 2 нових хворих, 1 померлий

13 серпня 2020, 13:09
804

В окупованому Севастополі за минулу добу виявили 2 нових випадки коронавірусної інфекції, помер ще один пацієнт з COVID-19. Загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 2038 осіб (1637 — у Криму, 401 — у Севастополі).

Про це повідомляє прес-служба «уряду» Севастополя.

«Станом на ранок 13 серпня зареєстровано два нових випадки захворювання на COVID-19. Одна з хворих — відпочивальниця, вона здала тест на коронавірусну інфекцію в приватній лабораторії і поїхала з міста до отримання результату ПЛР-дослідження. Ще одна хвора — місцева жителька, джерело зараження встановлюється. <...> Помер 81-річний чоловік. Діагноз у нього був підтверджений при житті. Перебіг хвороби ускладнився двосторонньою бронхопневмонією, набряком легень і поліорганною недостатністю», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що «Мінохоронздоров'я» Криму змінило систему обліку померлих. Раніше окупанти повідомляли про смерті нібито усіх громадян, у яких підтвердили наявність коронавірусу. Тепер вони повідомлятимуть тільки про випадки, у яких люди помирають саме від COVID-19. Так, з урахуванням нової системи, у Криму відомо про смерть 31 пацієнта (19 — у Криму, 11 — у Севастополі). За старою системою підрахунків, на півострові помер 51 пацієнт з COVID-19 (39 — у Криму, 11 — у Севастополі).

Загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 2038 осіб (1637 — у Криму, 401 — у Севастополі). Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, починаючи з 15 липня, окупанти у Криму скасували обов'язкову обсервацію для громадян, які в'їжджають на півострів з території материкової України. З 15 червня там також скасували режим самоізоляції для усіх мешканців. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

Нагадаємо, що з 9 серпня Україна закрила контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду 8 серпня. Згідно з рішенням уряду, КПВВ будуть закриті до 30 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ