Вступити до родини ATR

У Білорусі звільнили двох українських волонтерів

14 серпня 2020, 10:57
874

У Мінську відпустили затриманих під час акцій протесту волонтерів благодійної організації «Восток SOS» Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва.

Як повідомляє «Білоруська асоціація журналістів», волонтерів з 12 серпня утримували у Центрі ізоляції правопорушників (ЦІП) у Мінську.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляє, що Рєуцький і Васильєв знаходяться у посольстві України в Білорусі.

«Костя Рєуцький і Женя Васильєв вже на території посольства України в Білорусі», — написав Кулеба у Twitter.

12 серпня ввечері стало відомо, що у Мінську жорстко затримали двох громадян України — волонтерів благодійної організації «Восток SOS» Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. Рєуцький також є журналістом.

Як повідомляв ATR.ua, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. Акції протесту продовжилися 10, 11, 12 і 13 серпня. До розгону протестувальників залучені ОМОН та військові, також силовики використовують сльозогінний газ, світлошумові гранати та гумові кулі. Загалом у країні за останні дні затримали понад 5 тисяч осіб. Напередодні ЗМІ повідомили про третього загиблого протестувальника.

Нагадаємо, що за офіційними результатами ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у Світлани Тихановської — 9,9% голосів.

Зазначимо, 11 серпня стало відомо, що опозиційна кандидатка виїхала з Білорусі до Литви. Пізніше у її штабі заявили, що вона була змушена виїхати з крани під тиском білоруської влади. Окрім того, після від'їзду Тихановської з країни її штаб закликав владу країни не застосовувати насильства проти мирних громадян і запропонував почати діалог про мирну передачу влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ