Вступити до родини ATR

У Севастополі померли два пацієнти з COVID-19

25 серпня 2020, 12:59
746

В окупованому Севастополі за минулу добу виявили два нових випадки коронавірусної інфекції, також повідомляється про дві смерті пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба «уряду» Севастополя.

«Станом на ранок 25 серпня зареєстровано два нових випадки захворювання на COVID-19. Позитивний результат у двох чоловіків 1986 і 1966 років народження. Двоє осіб з підтвердженим діагнозом померли — це жінка 1979 року народження та чоловік у віці 68 років. В обох випадках COVID-19 супроводжувався іншими хронічними захворюваннями», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що «Мінохоронздоров'я» Криму змінило систему обліку померлих. Раніше окупанти повідомляли про смерті нібито усіх громадян, у яких підтвердили наявність коронавірусу. Тепер вони повідомлятимуть тільки про випадки, у яких люди помирають саме від COVID-19. Так, з урахуванням нової системи, у Криму відомо про смерть 44 пацієнтів (27 — у Криму, 17 — у Севастополі). За старою системою підрахунків, на півострові померли 66 пацієнтів з COVID-19 (49 — у Криму, 17 — у Севастополі).

Загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 2567 осіб (2097 — у Криму, 470 — у Севастополі). Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, починаючи з 15 липня, окупанти у Криму скасували обов'язкову обсервацію для громадян, які в'їжджають на півострів з території материкової України. З 15 червня там також скасували режим самоізоляції для усіх мешканців. Нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

Нагадаємо, що з 9 серпня Україна закрила контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду 8 серпня. Згідно з рішенням уряду, КПВВ будуть закриті до 30 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ