Вступити до родини ATR

Білоруська опозиціонерка Колеснікова затримана на кордоні з Україною — ЗМІ

8 вересня 2020, 08:39
403

Білоруська опозиціонерка Марія Колесникова вранці 8 вересня була затримана на кордоні з Україною.

Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

Також відомо, що інші представники опозиції Іван Кравцов і Антон Родненков перетнули кордон з Україною.

Зазначимо, що інші ЗМІ із посиланням на офіційного представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського раніше повідомляли, що член президії Координаційної ради опозиції Білорусії Марія Колеснікова та ще два члени ради Іван Кравцов і Антон Родненков виїхали в Україну.

«8 вересня на початку п'ятої ранку Антон Родненков, Іван Кравцов та Марія Колеснікова пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску «Олександрівка» і відбули у бік України», — повідомив Бичковський.

Як відомо, 7 вересня білоруські ЗМІ повідомили про те, що Марію Колесникову викрали в центрі Мінська. Також перестали виходити на зв’язок ще двоє членів Координаційної ради Антон Родненков та Іван Кравцов. МВС Білорусі і місцева міліція спростовували затримання Колесникової.

Нагадаємо, що акції протесту Білорусі не вщухають з дня виборів президента — 9 серпня. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До розгону протестувальників залучені ОМОН та військові, також силовики використовують сльозогінний газ, світлошумові гранати та гумові кулі.

11 серпня стало відомо, що опозиційна кандидатка Тихановська під тиском місцевої влади виїхала з Білорусі до Литви. Згодом вона поширила два відеозвернення, у яких заявила, що вирішила покинути країну самостійно, а також закликала білорусів не виходити на протести. Після від'їзду кандидатки з країни її штаб закликав владу країни не застосовувати насильства проти мирних громадян і запропонував почати діалог про мирну передачу влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ