Вступити до родини ATR

Лукашенко заявив, що владу не віддасть

10 вересня 2020, 12:57
628

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що владу не віддасть, бо його «не для того обрав народ».

ФОТО: Українська правда

ФОТО: Українська правда

Про це Олександр Лукашенко заявив сьогодні під час представлення Андрія Шведа на посаді генерального прокурора Білорусі, передає БЕЛТА.

«Хочу вам сказати по-чоловічому, щоб у нас не було якоїсь недомовленості. Мені часто дорікають в тому, що «владу він не віддасть». Правильно дорікають. Мене народ не для цього обрав. <...> Хочете стати поруч і врятувати країну — вставайте. Не хочете — не віддавайте. Ви — люди в погонах. Не треба постити і хайпувати. Відійдіть у сторону і не заважайте».

У той же час він не закликає порушувати закони для стабілізації ситуації в країні.

«Ще раз повторюю: я не закликаю вас порушувати закони, у нас достатньо законодавства і законів для того, щоб врятувати країну від цієї навали, щоб вона не повторила варіанти України, Лівії, Сирії і так далі, і стабілізувати стан в цій країні. Тому дійте за законом і пам'ятайте, що ви такі ж громадяни, як і Президент країни. І не тільки у мене, а й у вас є діти. Це вам ще жити в цій країні і в новій Білорусі», — підсумував Лукашенко.

Нагадаємо, що акції протесту Білорусі не вщухають з дня виборів президента — 9 серпня. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До розгону протестувальників залучені ОМОН та військові, також силовики використовують сльозогінний газ, світлошумові гранати та гумові кулі.

11 серпня стало відомо, що опозиційна кандидатка Тихановська під тиском місцевої влади виїхала з Білорусі до Литви. Згодом вона поширила два відеозвернення, у яких заявила, що вирішила покинути країну самостійно, а також закликала білорусів не виходити на протести. Після від'їзду кандидатки з країни її штаб закликав владу країни не застосовувати насильства проти мирних громадян і запропонував почати діалог про мирну передачу влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ