Вступити до родини ATR

У Зеленського розкрили деталі наступного обміну: кримських татар у списках немає

14 вересня 2020, 08:31
838

В Офісі президента України повідомили, що у списках для чергового взаємного обміну полоненими перебуває з кожного боку близько 100 осіб, кримських татар серед них немає.

Мова йде про обміну полоненими з ОРДЛО, уточнив голова Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телеканалу «Україна24».

«Ми сподіваємося, що вже на найближчих засіданнях, які відбудуться у найближчий тиждень, буде обговорюватися питання і конкретні дати наступного обміну полоненими. Наразі у списках у кожної сторони близько 100 людей», — повідомив він.

За словами Єрмака, до кінця вересня на територію окупованого Донбасу вирушить місія Червоного Хреста, а це «є першим етапом підготовки до обміну».

Як повідомляв ATR.ua, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна «своїх не кидає», що Київ працює над звільненням усіх політв'язнів і полонених.

Окрім того, у розмові із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом президент України Володимир Зеленський повідомляв, що до нового списку на обмін утримуваними особами занесли понад 20 кримських татар.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся масштабний обмін утримуваними особами між Україною і РФ. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ