Вступити до родини ATR

Тихановська застерегла Путіна від перемовин з нелегітимним президентом Білорусі

14 вересня 2020, 13:44
543

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська, яка під тиском влади була змушена покинути територію країни, заявила, що шкодує про те, що Путін має намір зустрітися з Олександром Лукашенком, який захопив владу в Білорусі.

Відповідне звернення поширив Telegram-канал «Пул першої».

«Я хочу нагадати Володимиру Путіну: що б ви не ухвалили і про що б ви не домовилися під час зустрічі в Сочі — це не матиме законної сили. Всі договори, підписані з нелегітимним Лукашенком, будуть переглянуті новою владою. Тому що білоруський народ відмовив Лукашенку в довірі і підтримці на виборах. Я дуже шкодую, що ви вирішили вести діалог з узурпатором, а не з білоруським народом», — заявила Тихановська.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні здійснить робочий візит до Російської Федерації, де зустрінеться з Володимиром Путіним. Раніше Лукашенко заявив, що на зустрічі з Путіним має намір вирішити «наболілі питання», а протягом останнього часу між сторонами тривають інтенсивні переговори.

Як відомо, акції протесту Білорусі не вщухають з дня виборів президента — 9 серпня. Коли екзит-пол повідомив перші попередні результати, прихильники опозиційниці Світлани Тихановської вийшли на стихійні акції протесту у Мінську та інших містах. До розгону протестувальників влада залучила ОМОН та військових. Відтоді кожні вихідні у Мінську відбуваються масові акції. Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 10 тис. осіб, кілька людей загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ