Вступити до родини ATR

Марина Порошенко очолила список ЄС на виборах до Київради

16 вересня 2020, 13:19
600

Дружина п'ятого президента України, лідера «Європейської солідарності» Марина Порошенко очолила список кандидатів у депутати Київради від партії «ЄС» на прийдешніх місцевих виборах.

Фото: УНИАН

Фото: УНИАН

Про це стало відомо під час з'їзду столичної команди політсили 16 вересня, повідомляється на сайті «ЄС».

«Сьогодні я стою перед вами у новому статусі. І знаю, що перше питання, яке я почую, буде — чому я йду в політику? Відразу хочу сказати, що не відчуваю себе політиком. В першу чергу — я громадянка своєї країни, яку я дуже люблю. І мені не все одно, що буде з Україною. І що буде відбуватися у столиці, у Києві», — заявила Марина Порошенко.

Також від «ЄС» до Київської міської ради йдуть: чинний секретар Київради Володимир Прокопів, народний депутат кількох попередніх скликань Леонід Ємець, лідерка молодіжної організації партії «ЄС» Дінара Хабібулаєва, ветеран російсько-української війни та блогер Олександр Погребиський.

Нагадаємо, що відповідно до статті 141 Конституції України, чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Так, чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні 25 жовтня 2020 року.

Зазначимо, що вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться. Вибори на цих територіях відбудуться лише після припинення російської агресії та виведення незаконних збройних формувань. Їх призначать окремим законом. 

У Меджлісі кримськотатарського народу заявили, що вітатимуть всіх кримських татар — кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, зареєстрованих (або підтриманих) у виборчих списках політичних партій України, діяльність яких спрямована на відновлення  територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ