Вступити до родини ATR

Крим отримав тестову партію російської вакцини від COVID-19

17 вересня 2020, 12:35
826

В окупований Крим надійшла партія тестової вакцини від коронавіруса, яку розробили у Росії.

Про це повідомив «заступник» окупаційного «міністра охорони здоров’я» Криму Антон Лясковський, пишуть пропагандистські ЗМІ.

«До Криму надійшла тестова, так назвемо її, партія з 42 вакцин. Тобто, сьогодні нам має  прийти угода, бо ми заявляли про потребу близько 3 тисяч вакцин. Російське міністерство охорони здоров’я пообіцяло нам, що до кінця вересня вони спробують це питання вирішити. Тобто на сьогоднішній день 42 дози — це перша ластівка», — заявив Лясковський.

Він додав, що вакцина надійшла позавчора і ще не була використана за призначенням.

Окупант наголосив, що щеплення у першу чергу нібито робитимуть медикам, які працюють у ковідних шпиталях у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, напочатку серпня Володимир Путін заявив, що в Росії зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже на початку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

Станом на ранок 17 вересня, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 4187 осіб (3494 — у Криму, 693 — у Севастополі). Також повідомляється про смерть 85 пацієнтів з COVID-19 (64 — у Криму, 21 — у Севастополі). Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ