Вступити до родини ATR

РФ планує витратити на вирішення проблеми з водою у Криму $64 млн

8 жовтня 2020, 13:20
859

Уряд Росії ухвалив рішення про виділення Криму і Севастополю $64 млн (понад 5 млрд рублів) на рішення проблем з водопостачанням та ремонт мереж.

Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін, повідомляють росЗМІ.

«Сьогодні на засіданні уряду виділимо Республіці Крим і Севастополю майже 5 млрд рублів на будівництво на Кримському півострові нових об'єктів водопостачання. Ще понад 870 млн рублів направимо на капітальний ремонт мережі водопостачання, яка знаходиться в аварійному стані, а також розробку додаткових свердловин», — повідомив Мішустін.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путні дав доручення окупаційній «владі» у Криму побудувати у Миколаївці (Сімферопольський район) опріснювальний завод, аби вирішити проблему з водою на півострові.

За даними ATR.ua, раніше у Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Нині відомо, що без води залишилися центральна та північна частини півострова. Так, кримчани отримують воду за «аварійним графіком»: виключно вранці і ввечері. Зазначимо, що якість водопровідної води залишає бажати кращого.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ