Вступити до родини ATR

В окупованому Криму від COVID-19 померли пʼять осіб

9 жовтня 2020, 11:18
747

В окупованому Криму повідомляють про смерть п’ятьох пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. Загалом на півострові, за даними окупантів, померли 137 пацієнтів з COVID-19 (102 — у Криму, 35 — у Севастополі).

Про це повідомили у «Міністерстві охорони здоров'я» Криму, пишуть місцеві ЗМІ. Жодних подробиць про померлих окупанти не надають.

Зазначимо, що «Мінохоронздоров'я» Криму змінило систему обліку померлих. Раніше окупанти повідомляли про смерті нібито усіх громадян, у яких підтвердили наявність коронавірусу. Тепер вони повідомлятимуть тільки про випадки, у яких люди помирають саме від COVID-19. Так, з урахуванням нової системи, у Криму відомо про смерть 117 пацієнтів (82 — у Криму, 35 — у Севастополі). За старою системою підрахунків, на півострові померли 137 пацієнтів з COVID-19 (102 — у Криму, 35 — у Севастополі).

Станом на 9 вересня, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 6774 осіб (5553 — у Криму, 1221 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму. Зокрема, Кримська правозахисна група повідомляє, що окупаційний «уряд» Криму цілеспрямовано применшує публічну статистику смертності від COVID-19.

Як повідомляв ATR.ua, попри зростання кількості хворих на COVID-19, представники «влади» окупованого Криму раніше заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Нагадаємо, що, нині у Криму продовжує діяти так званий «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19 у березні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ