Вступити до родини ATR

Кольченко визнали невинним у хуліганстві на акції на підтримку білорусів

9 жовтня 2020, 13:03
778

Колишнього політвʼязня з Криму Олександра Кольченко, якого під час акції під посольством Білорусі затримали за нібито дрібне хуліганство, визнали невинним. Київський апеляційний суд скасував покарання та закрив адміністративну справу.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це виданню «Ґрати» повідомила адвокат Кольченко Євгенія Закревська.

На засіданні, яке відбулося 8 жовтня, суд ознайомився із відео з акції у білоруського посольства та заслухав пояснення поліцейського, який знаходився на місці подій.

«Він (поліцейський — ред.) на ходу вигадував дії Кольченко, які могли б підпасти під визначення хуліганські. Але ніяких відомостей ні в рапортах, ні в показаннях свідків про хуліганські дії Кольченко немає», — зазначила Закревська.

Київський апеляційний суд скасував покарання і закрив адміністративну справу Кольченко в зв'язку з відсутністю підстави для адмінпротоколу.

Нагадаємо, Олександра Кольченка затримали 10 серпня під час акції солідарності біля посольства Білорусі в Україні. Наступного дня екс-політв’язня визнали винним у «хуліганстві» і присудили 40 годин виправних робіт. Пізніше екс-політв’язень, коментуючи своє затримання у Києві під час акції під посольством Білорусі, заявив, що учасники акції висловили солідарність з білоруським народом, а українські поліціанти, які затримали його та інших активістів, — зі своїми колегами — силовиками з Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ