Вступити до родини ATR

Ще одне місто у Криму перейшло на подачу води за графіком

14 жовтня 2020, 08:41
825

Від сьогодні, 14 жовтня, в окупованому Білогірську запроваджується графік подачі води.

Про це повідомив «глава» окупаційної «адміністрації» Білогірська Ігор Іпатко, пишуть кримські ЗМІ.

«Це вимушений захід. У джерелі, який живить місто, знижується дебет води. Відповідно, ми змушені для того, щоб потім взагалі не припиняти подачу, перейти на погодинну подачу води. Ми розуміли, що ця ситуація може статися. Це некритична ситуація», — запевнив він.

«Чиновник» уточнив, що окупанти розробили для мешканців міста «максимально зручний графік подачі води».

«З 5:30 до 09:00 — звичайний натиск води, потім трохи збавляти тиск, тобто на верхніх поверхах будинків води не буде, знову повертається до вихідного тиску в 17:00 до 23:00, і потім воно трохи падає», — додав він.

Зазначимо, що населення Білогірська складає близько 20 тисяч жителів. Вода в місто надходить з гірського джерела Карасу-Баши, який дає початок річці Біюк-Карасу — правому притоку Салгира.

За даними ATR.ua, раніше у Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Нині відомо, що без води залишився Сімферополь та навколишні населені пункти, а також обмеження подачі води було введено в Алушті. Там кримчани отримують воду за «аварійним графіком»: виключно вранці і ввечері. Зазначимо, що якість водопровідної води залишає бажати кращого.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ