Вступити до родини ATR

В учасників випробувань російської вакцини виявили коронавірус

28 жовтня 2020, 14:50
848

Деякі учасники випробувань російської вакцини «Супутник V» під час постреєстраційних досліджень отримали позитивний результат тесту на COVID-19.

Фото: РФПІ та Центр імені Гамалії

Фото: РФПІ та Центр імені Гамалії

Про це повідомив директор російського центру епідеміології та мікробіології імені М. Ф. Гамалії Олександр Гінцбург, передають російські ЗМІ.

Водночас він заявив, що хворі замість вакцини могли отримати плацебо. Точно дізнатися це можна буде лише після розшифровки даних дослідження.

«За статистикою якісь ПЛР — позитивні, але їм могли ввести плацебо. Попередні дані ми зможемо підвести тільки в середині листопада», — сказав Гінцбург.

Директор центру додав, що половина добровольців, які беруть участь у дослідженні, вже отримали перший компонент вакцини, близько 9 тисяч — провакциновані вже вдруге. Всього в дослідженні візьмуть участь 40 тисяч добровольців, 10 тисяч з них отримають плацебо для перевірки ефективності вакцини.

Як повідомляв ATR.ua, 21 вересня в окупованому Севастополі медикам зробили щеплення з першої пробної партії вакцини російського виробництва від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що у серпні Володимир Путін заявив, що в Росії нібито зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже напочатку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ