Вступити до родини ATR

Ізраїльська вакцина може стати доступною до кінця літа 2021 року

2 листопада 2020, 07:30
642

В Ізраїлі з 1 листопада розпочали випробування на людях потенційної вакцини від COVID-19. У разі успіху вакцина може стати доступною для широкої громадськості до кінця наступного літа.

ФОТО: Reuters

ФОТО: Reuters

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Спочатку у дослідженні візьмуть участь 80 добровольців, а у грудні їхня кількість буде збільшена до 960 осіб. Якщо ці випробування будуть успішними, третій етап за участю 30 тис. добровольців запланований на квітень-травень 2021 року.

В Ізраїльському інституті біологічних досліджень, який здійснює випробування, зазначають, що у разі успіху вакцина може стати доступною для масового використання до кінця літа 2021 року.

Як відомо, обмеження в Ізраїлі поступово знімаються після неухильного зниження кількості щоденних випадків зараження коронавірусом. За останньою статистикою, яку повідомила країна, йдеться про 674 нових випадків зараження на добу — у порівнянні з піком у понад 9000 кілька тижнів тому. Усього за період пандемії в Ізраїлі зафіксовано 314 778 пацієнтів з COVID-19, померло 2553 хворих.

Як повідомляв ATR.ua, 21 вересня в окупованому Севастополі медикам зробили щеплення з першої пробної партії вакцини російського виробництва від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що у серпні Володимир Путін заявив, що у Росії нібито зареєстрували першу у світі вакцину від коронавірусної інфекції. Зокрема, у Москві оголосили про те, що всі клінічні випробування російської вакцини завершені, і що Росія планує почати масову вакцинацію вже напочатку жовтня. Згодом іноземні експерти висловили стурбованість через прискорені темпи випробувань вакцини в Росії, а також незначну кількість людей, які брали участь у випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ