Вступити до родини ATR

В окупованому Криму почали збір «антиковідної» плазми

11 листопада 2020, 12:50
503

В окупованому Криму почали збір плазми у людей, які перехворіли коронавірусною інфекцією. Переливання «антиковідної» плазми розглядають, як один з методів лікування COVID-19.

Про це заявив окупаційний «міністр охорони здоров'я Криму» Олександр Остапенко, пишуть місцеві ЗМІ.

«Центр крові наразі почав заготівлю плазми осіб, які перехворіли на COVID-19. Переливання антиковідної вірусінактивованої плазми розглядається як один з методів лікування коронавірусної інфекції. У перехворілих пацієнтів утворюються антитіла, які допомагають нам боротися з хворобою», — сказав окупаційний «міністр».

Нагадаємо, загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними окупантів, досягла 14 554 осіб (11 364 — у Криму, 3190 — у Севастополі). Наразі відомо про смерть 284 пацієнтів з COVID-19 (205 — у Криму, 79 — у Севастополі).

Водночас Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму. Зокрема, Кримська правозахисна група повідомляє, що окупаційний «уряд» Криму цілеспрямовано применшує публічну статистика смертності від COVID-19.

Нагадаємо, раніше Меджліс кримськотатарського народу звернувся із закликом до ОБСЄ, ООН, ВООЗ та Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця відреагувати на катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19 в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ