Вступити до родини ATR

Сімферополь отримуватиме воду 4 години на день

17 листопада 2020, 08:51
680

З 17 листопада окупанти вводять нові графіки подачі води через критичну нестачу води у водосховищах. Жителі окупованого Сімферополя отримуватимуть воду по дві години вранці та ввечері.

Про перехід на новий графік подачі води в місті повідомляє пресслужба окупаційного «підприємства» «Вода Криму».

«У зв'язку з критичними рівнями водосховищ і задля недопущення мертвих обсягів, а також до реалізацій заходів щодо стабілізації водопостачання сімферопольська філія ГУП РК «Вода Криму» з 17 листопада змушена почати тестування нових графіків подачі водопостачання: вівторок-четвер з 6.00 до 8.00 та з 18.00 до 20.00, п'ятниця-неділя з 18.00 до 22.00», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ATR.ua, з 24 серпня у Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Росією Криму через обміління водосховищ окупанти обмежили подачу питної води. Жителі отримували воду по 3 години у ранкові та вечірні години. Також відомо, що слідом за центральним Кримом без води залишилася і північна частина півострова. Зокрема, «влада» заявила, що пересохли свердловини, що забезпечують водою 29 поселень Криму. Згодом, окупанти запровадили обмеження подачі води в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

Як відомо, Північно-Кримський канал був побудований у 1963 році. До окупації Криму Росією півострів отримував звідти близько 85% прісної води. З травня 2014 року подача води Північно-Кримським каналом перекрита владою України.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв раніше заявив, що Україна може розглянути питання відновлення постачання води в анексований Крим тільки за однієї умови — якщо Росія визнає півострів тимчасово окупованою територією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ