Вступити до родини ATR

Окупанти пропонують Україні відкрити консульство у Криму

17 листопада 2020, 09:14
733

Окупаційний «віцепрем'єр» Криму Георгій Мурадов запропонував Україні відкрити консульство на окупованому півострові.

Про це він заявив «РИА Новости».

«Для Києва, впевнений, дуже актуальним було б відкриття свого консульства на території Криму. Підстави для цього — велика активність спілкування громадян України з «російським» Кримом. Понад мільйон туристів на рік і великі родинні зв'язки», — сказав він.

Водночас окупаційний «віцепрем’єр» «порадив» владі України «прийти до тями, позбутися бандерівського нацизму і відмовитися від територіальних зазіхань на «російську» територію».

Нагадаємо, МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним та непогодженим з Україною візитом пані посла Нікарагуа в РФ Альби Асусени Торрес до окупованого Криму для вручення так званому «почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в місті Сімферополь» Олегу Бєлавєнцеву консульського патенту. Окрім того, український уряд ухвалив рішення про введення санкцій проти Нікарагуа через призначення «консула» у Криму.

Водночас у Сполучених Штатах Америки назвали відкриття «почесного консульства» Нікарагуа в окупованому Криму черговою завуальованою спробою Росії виправдати своє порушення міжнародного права.

Як повідомляв ATR.ua, окупаційна «влада» Криму анонсувала відкриття так званого «дипломатичного представництва» — «консульства» Республіки Нікарагуа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ