Вступити до родини ATR

Amnesty International розповіла про кримських політв’язнів на прем'єрі фільму «Номери»

20 листопада 2020, 09:06
916

Активісти правозахисної організації Amnesty International на прем'єрі фільму «Номери» колишнього політв'язня Олега Сенцова та його співрежисера Ахтема Сейтаблаєва розповіли про засуджених кримськотатарських правозахисників Емір-Усеїна Куку і Сервера Мустафаєва.

ФОТО: FB/Amnesty International Ukraine

ФОТО: FB/Amnesty International Ukraine

Про це організація повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Активісти роздавали флаєри з фотографіями правозахисників та інформаційні листівки про причини їх переслідування.

Раніше Amnesty International визнала координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва і правозахисника Емір-Усеїна Куку в'язнями сімління.

11 лютого 2020 року організація оголосила кампанію, в рамках якої закликала Росію звільнити політв'язня Емір-Усеїна Куку і ще п'ятьох кримських татар мусульман, що проходять з ним у «справі про тероризм» (ялтинська група).

У березні 2020 року Amnesty International розпочала акцію термінової допомоги фігуранту «справи про тероризм» (бахчисарайська група) Серверу Мустафаєву у зв'язку з погіршенням його стану здоров'я.

Нагадаємо, Еміра-Усеїна Куку затримали 11 лютого 2016 року. Йому висунули обвинувачення за статтею про «організацію терористичної діяльності». 12 листопада 2019 року його разом із ще п’ятьма кримськими татарами засудили до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Співзасновника «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва 16 вересня 2020 року засудили до 14 років ув’язнення у колонії суворого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ