Вступити до родини ATR

Україна проводитиме безкоштовне тестування на COVID-19 на адмінмежі з окупованим Кримом

25 листопада 2020, 18:49
832

В Україні планують проводити безкоштовне тестування на коронавірусну інфекцію в медичних пунктах сервісних центрів на КПВВ, що знаходяться на адміністративній межі з окупованим Кримом.

Про це повідомила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук в інтервʼю «Інтерфакс Україна».

«Якщо говорити про послуги, які надаються і надаватимуться в медичному пункті сервісного центру, планується там проводити безкоштовне тестування на COVID-19. Також нагадаю, що один сервісний центр уже працює в Щасті. У грудні аналогічний центр буде відкрито на КПВВ у Новотроїцькому, а також модернізований на Чонгарі. Наступного року багатофункціональні сервісні центри з'являться на всіх КПВВ», — заявила Голованчук.

За її словами, тестування відбуватимуться на вʼїзді на підконтрольну територію України. Але наразі не відомо, чи будуть тестувати всіх, або тільки тих, хто матиме симптоми захворювання COVID-19.

Заступниця міністра сподівається, що ця послуга запрацює до кінця 2020 року.

Як повідомляв ATR.ua, Україна планує відкрити сучасний сервісний центр на КПВВ «Чонгар». Протягом 2021 року такі центри з'являться на усіх КПВВ між материковою Україною та окупованими Кримом і Донбасом. У такий спосіб уряд планує «вийти» на кордон з Росією ще до деокупації цих територій.

Як відомо, Постійне представництво президента України в АРК та українські правозахисники стверджують, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму. Зокрема, Кримська правозахисна група повідомляє, що окупаційний «уряд» Криму цілеспрямовано применшує публічну статистику смертності від COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ