Вступити до родини ATR

Володимир Балух розповів як проходить реабілітація після побиття

30 листопада 2020, 14:38
747

Екс-політвʼязень Володимир Балух, на якого напали у ніч на 8 вересня у Києві, розповів як відбувається його реабілітація.

ФОТО: GLPicture

ФОТО: GLPicture

Про це він розповів в інтервʼю «Цензор.нет».

Клініка «Нодус», яка допомагає повернути до активного життя після важких черепно-мозкових поранень, запропонувала свої послуги у безкоштовній реабілітації Володимира Балуха. Наразі він перебуває там, з ним не можна зустрічатись, аби не перенести йому коронавірусну інфекцію, але можна побачитись через вікно палати.

«Мене тут страшенно пресують. У будні зранку до вечора я зайнятий: на тренажерах ходжу по п’ять кілометрів, потім на велосипеді проїжджаю по 22 кілометри. У мене таке відчуття, що мене готують до Олімпійських ігор. Тільки у вихідні дають спокій», — жартує Володимир.

Через травму у нього немає частини кістки на голові, але поки він не знає, коли дефект мають прикрити.

«Лікар реабілітаційного центру вибрив волосся по шву, який залишився після операції, побачив у ньому залишки ниток. Їх поприбирали, якийсь час обробляли та дезінфікували шрам. І у мене самого бар’єр зник», — зазначив Балух.

Володимир Балух сказав, що хоче якнайшвидше побачити результати реабілітації.

Як повідомляв ATR.ua, екс-політв’язня Кремля, українського активіста з окупованого Криму Володимира Балуха побили у ніч на 8 вересня. Він був госпіталізований у важкому стані. Слідчі розглядають чотири основні версії побиття екс-політв'язня Володимира Балуха: нещасний випадок, хулігантство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Володимир Балух 35 днів був у комі. Щоб видалити 120-мілілітрову гематому, лікарям довелось видалити і частину кісток черепа. 22 жовтня стало відомо, що Балуха виписали з лікарні швидкої допомоги.

Нагадаємо, торік 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі «35 на 35». Серед тих, хто повернувся до України був і Володимир Балух. Серед 35 українців тоді був звільнений тільки один кримський татарин — Едем Бекіров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ