Вступити до родини ATR

Окупанти не хочуть обговорювати з США тему Криму

1 грудня 2020, 12:04
703

Заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков під час російсько-американського форуму заявив, що питання Криму нібито «закрите», і Росія не має на меті обговорювати його з США.

Про це повідомляє «РИА Новости».

«Потрібно щільніше працювати над вдосконаленням наших взаємин. Особливо в тому, що стосується Криму — але тут обговорювати нічого, це взагалі не проблема, все вже давно вирішено, ми не готові розмінюватися, обмінюватися з США санкціями. Якщо США хочуть нарощувати — будь ласка <...> Ми не будемо обмінюватися санкціями з будь-яким урядом США в майбутньому. Це питання вирішене, воно закрите. Його не існує на порядку денному, його просто немає», — заявив Рябков.

Як повідомляв ATR.ua, раніше посол США в ОБСЄ Джеймс Гілмор запевнив, що США повністю підтримують суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, включаючи її територіальні води, та ніколи не визнають російську анексію півострова.

Нагадаємо, 18 листопада третій комітет 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН схвалив проєкт п’ятої оновленої і посиленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь», у якій пропонується зафіксувати на міжнародному рівні факт катування ФСБ РФ людей в окупованому Криму. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ