Вступити до родини ATR

Степанов пояснив, навіщо в Україні вводити локдаун

1 грудня 2020, 14:18
672

Міністр охорони здоровʼя України Максим Степанов вважає, що в Україні потрібно ввести локдаун на три тижні, щоб збалансувати зростання захворюваності COVID-19 до лютого 2021 року.

Про це міністр розповів в ефірі одного з українських телеканалів.

«Локдаун, який нам потрібен — це тритижневий локдаун, тому що крім ситуації з ковідом, яка у нас є, у нас є сезонні загострення по грипу, і це все впливає. Нам дуже важливо, щоб ми підійшли до лютого не з високим зростанням захворювання, а щоб це у нас було збалансовано», — пояснив Степанов.

На його думку, карантин вихідного дня не виправдав очікувань через те, що люди не дотримувалися обмежувальних заходів.

Окрім того, сьогодні на брифінгу очільник МОЗ повідомив, що наразі остаточного рішення щодо впровадження локдауну немає. Нагадаємо, вчора у ЗМІ зʼявилася інформація, що уряд нібито планує ввести тотальний карантин з 23 грудня до 15 січня.

Як повідомляв, ATR.ua, вчора уряд зібрався на спільну нараду для обговорення питання необхідності запровадження локдауну в Україні. Однак остаточного рішення ще не прийнято.

За інформацією МОЗ, станом на 1 грудня в Україні зафіксовано 745 123 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 12 548 летальних, 355 172 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 12 498 нових випадків.

Нагадаємо, що раніше через несприятливу епідеміологічну ситуацію Кабінет Міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд скасував поділ країни на зони та повернув загальнонаціональний карантин. Також в Україні продовжує діяти «карантин вихідного дня». Таким чином, з 00:00 суботи до 00:00 понеділка дозволено працювати лише: аптекам, ветеринарним аптекам, продуктовим магазинам, АЗС, СТО, фінансовим закладам, пошті, лікарням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ