Вступити до родини ATR

Суд у Києві скасував вирок кримському ексдепутату Ганишу

2 грудня 2020, 08:13
605

Верховний суд скасував вирок колишньому депутату Верховної Ради Криму Василю Ганишу, якого раніше засудили за державну зраду.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на адвоката ексдепутата Андрія Руденка. 

«Сьогодні Верховний суд розглянув нашу касацію, скасував вирок і повернув справу на повторний апеляційний розгляд», — заявив захисник Ганиша. 

Зазначається, що адвокат відмовився оприлюднити мотивацію судового рішення.

Як повідомляв ATR.ua, на початку жовтня Богунський районний суд Житомира ухвалив рішення достроково звільнити з-під варти засудженого за держзраду кримського ексдепутата Ганиша. За словами його адвоката, у Ганиша нібито виявили тяжку хворобу серця, яка потребувала оперативного медичного втручання та постійного нагляду.

Нагадаємо, Василь Ганиш був затриманий українськими правоохоронцями на Херсонщині у квітні 2015 року. Йому було пред’явлено обвинувачення в державній зраді. Дніпровський районний суд у листопаді 2018 року ухвалив вирок, яким покарав Ганиша позбавленням волі на 12 років. Після цього захист намагався оскаржити вирок. У січні 2020 року Київський апеляційний суд підтвердив покарання — арешт на 12 років. Цьогоріч у вересні Василя Ганиша доставили до Житомирської виправної колонії № 4, де він мав відбувати покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ