Вступити до родини ATR

Велика Британія першою у світі схвалила вакцину від COVID-19 виробництва Pfizer

2 грудня 2020, 13:51
680

Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила використання вакцини від коронавірусу, виробленої американською фармацевтичною компанією Pfizer спільно з німецькою BioNTech. З наступного тижня в країні починається вакцинація.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров‘я країни.

«Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації незабаром опублікує фінальні рекомендації пріоритетним групам для отримання вакцини, зокрема жителям будинків людей літнього віку, медичним працівникам, людям похилого віку та вразливим категоріям населення», — йдеться у повідомленні.

Велика Британія замовила 40 мільйонів доз. Цього достатньо, щоб вакцинувати 20 мільйонів осіб по два щеплення для кожного.

Незважаючи на те, що вакцину потрібно зберігати при -70°С, виробники заявили, що її можна зберігати при температурі 2 – 8 °С у холодильнику до п'яти днів.

Глава компанії Pfizer Альберт Бурла заявив, що схвалення на використання вакцини Великою Британією є «історичним моментом» у боротьбі з COVID-19.

Раніше повідомлялося, що BioNTech та Pfizer подали запит в Європейське агентство лікарських засобів на дозвіл використання їхньої вакцини від коронавірусу в ЄС.

Як повідомляв ATR.ua, раніше розробники Pfizer та BioNTech заявили про успішне проходження третьої фази випробувань своєї вакцини, яка може захистити людей від зараження на 90%. Згодом, за результатами останніх досліджень, вони заявили, що ефективність вакцини — 95%.

Ще одна компанія Moderna повідомила про ефективність своєї вакцини на 94,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ